OST, VÅR PASSION...

Hugo Ericson AB är en fristående ostgrossist med stort sortiment av vällagrade svenska hårdostar samt import av exklusiva dessertostar från Frankrike,Italien och Spanien .

Doften av ost väcker minnen hos de flesta av oss. Kanske av skolresan när ostsmörgåsen sköljdes ner med ljummen läsk eller av den första frukosten i det egna hemmet eller av semesterresan i ostens och vinets Frankrike...

Och tro inte att det är annorlunda med oss fast vi arbetar med ost som vårt levebröd. Var vi än är i Sverige eller utomlands så är ost vår passion.

Redan på 30-talet hade Hugo Ericson sin ostaffär mitt i Stora Saluhallen, precis som idag, och även en grossiströrelse som såg till att ostaffärerna i och runt Göteborg fick de ostar, som de i sin tur blev berömda för.

 

Men vad är det som gör att vissa ostar smakar så mycket mer, gör dem till en upplevelse? Kanske kan man säga att det är som med plantor. Från början är de ganska lika med samma möjligheter. Sen är det omgivningen och vården som är avgörande för utvecklingen. När det gäller ost är det lagringen som är A och O.

 

     
 

Detta visste Hugo Ericson redan på sin tid. I Nossebro skaffade han en lokal med tjocka stenväggar där kyla och fuktighet kan hållas konstant. Här mognar svensk Herrgård, Prästost och Stamsjö Grevé till perfektion och hanteras av utvald personal med den sanna känslan för ost.

Men vi har inte bara svensk ost. På vårt ostlager i Nääs fabriker lagrar vi bland annat italiensk Parmesan,  gårdsostar från Skärvången och Oviken i Jämtland samt Skattegården i Magra och upp till 150 franska ostsorter, pastöriserade och opastöriserade.
 

 

 


Har vi inte just den ost du vill ha, kan vi skaffa den med ganska kort varsel.

Man vet ju aldrig vad matjournalister och kockar kan ställa till med. I början av 90-talet var det få svenskar som ens hade hört talas om Chévre. De senaste åren har vi sålt massor av ton varje år - bara i Göteborg!

Eftersom vi vet att kunskap och hantering är viktigt för ostens kvalitet så överlåter vi inte ens leveransen i Gbg-området till någon annan. Vi har våra egna ostbilar och de som kör har inte bara körkort, de har också den rätta känslan och intresset när det gäller ost. I övriga sverige sköter Coldsped om våra leveranser.

 

 

Du har kunskapen om dina kunder och deras önskemål. Kontakta oss och låt oss talas vid för att se hur vi kan hjälpa dig att inte bara uppfylla utan även överträffa deras förväntningar. Vi vill ju alla att kärleken till ost skall växa sig starkare.

Skicka gärna ett E-mail på nedanstående adress eller varför inte göra ett besök hos oss på vårt lager/kontor i Nääs fabriker.


Hugo EricsonAB Fack 5062/Nääs Fabriker , 448 51 Tollered

E-post: [email protected]


Tel 031-755 46 80, Fax 031-755 46 81, Mob 070-550 96 64

 Nyheter

 

20100128
Hugo Ericson AB IP certifierade
Läs mer.

20091029
Gårdsostar från Skattegården
Läs mer.

2008-09-20
Beställ ostverktyg från oss
Läs mer.